søndag den 22. april 2012

Tærte med røget laks og Asparges

Skøn frokosttærte som oser af forår, og kombinationen af laks og asparges er jo klassisk :o)

Ingredienser:
150 g. margarine
100 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
3 spsk. vand
1 tsk salt

Fyld:
200 g. varmrøget laks
1 bundt grønne asparges
3 stk æg
2 dl. mælk
50 g. reven parmesan ost
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Smuldr margarinen i melet og tilsæt vand og salt. Saml dejen og stil den på køl i ca. 1 time.

Drys bordet med mel og rul dejen ud på bordet. Smør en 28 cm tærteform med en smule olie og læg dejen i formen. Sørg for at dejen er godt nede i hjørner og skær kanten ren med en kniv. Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden i 15 minutter ved 200 grader i en varm ovn.

Aspargesene renses og den træede ende brækkes af, der hvor aspargesen selv vil knække. Skær dem i mundrette stykker og fordel dem på tærtebunden. Skær laksen i mindre stykker og fordel den på tærtebunden sammen med aspargesene.

Bland æggemasen af æg, mælk, parmesan, salt og peber. Hæld massen ud over tærtebunden med laks og asparges. Stil tærten ind nederst i ovnen og bag den i ca. 35 minutter ved 200 grader - server tærten lun, evt. med salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...